lyssningsknark

som droger för dina öron

Best of 2018 - Lucka 11: Stay

Kategori: Best of 2018

Piano och sång, ibland är det allt som behövs. I alla fall om det är en bra låt och en bra röst. Det bevisades på 2018 års postuma Prince-släpp "Piano & A Microphone 1983". Det bevisas även av Cat Power på hennes låt "Stay", som är det starkaste spåret från hennes album "Wanderer" som är hennes första skiva på sex år. Hennes röst är fortfarande fantastisk och låten är ruggigt bra. 
 
 

Best of 2018 - Lucka 10: Paradise

Kategori: Best of 2018

Killen med den speciella rösten, George Ezra, har fått sitt livs genomslag i år (visst, "Budapest" snurrade rejält på TV och radio för några år sedan, men den kan nog inte mäta sig i popularitet med 2018 års singlar). Ibland kan jag tycka att hans låtar är i snällaste laget, men "Paradise" är en bra låt, en dänga, en dunderhit. Man blir glad när man hör den och slår gärna på den en gång till, och det måste väl vara någon slags kvalitetsstämpel. Och den där falsetten i bryggan, den sitter bättre än bättre än skjortan som Ezra har på sig i videon.
 
 

Best of 2018 - Lucka 9: Walking All Day

Kategori: Best of 2018

Idag blir det filmmusik, något jag inte speciellt ofta stoppar in på mina årsbästalistor. Men till "The End Of The Fucking World" har gamle räven, tillika Blur-gitarristen, Graham Coxon gjort musiken. Den är mer akustisk gitarr-baserad än vad Graham brukar vara, mer singer/songwriter än lo-fi pop. Men det är bra, och till denna lista väljer jag "Walking All Day", en låt i samma akustiska anda som den som Alex Turner gjorde till filmen "Submarine" för några år sedan, men stompigare och gladare. Ett litet slide-solo får han in också, den gode Graham.