lyssningsknark

som droger för dina öron

Fredagsanonymt: Ty Segall

Kategori: Fredagsanonymt

Jag har tidigare skrivit om Mikal Cronin, som för övrigt ganska nyligen släppte en ny skiva. En som inte varit uppe på Lyssningsknarks tapet är Ty Segall, killen vars kompband består av bland annat just Mikal Cronin. Men där Cronin ofta känns som en poppigare kille så är Segall en rockigare figur vars musik består av lika delar garage och indie rock. Och lite annat också, men det är här grunden finns. Under de senaste åren har Segall hunnit med att släppa inte mindre än åtta soloskivor, och innan dess har han spelat in en hel del som medlem i band som Party Fowl och The Traditional Fools. Inte illa för en kille som är född 1987. Givetvis är inte allt bra på dessa skivor, då hade nog Segall varit kändare än vad han är idag, men han har sina stunder. En av de bästa heter "Woodland Rock" och är rockare med mer energi än vad Barsebäck kan frambringa på ett år. Lite fusk är det, för det här är en cover på en gammal T. Rex-låt, men det får man ha överseende med. Denna låt ska man givetvis lyssna på här under:
 
 

Torsdagstjejer: Camera Obscura

Kategori: Torsdagstjejer

Camera Obscura är på gång med nytt material, den 3:e juni kommer nya skivan ut och idag bjuder jag på en av låtarna som kommer att vara en del av "Desire Lines", som skivan ska heta. Låten ifråga heter "Fifth In Line To The Throne" och det är inget snack om att det är klassisk twee från skottarna. Tracyanne Campbell och hennes band överraskar inte, istället gör de det som de är bäst på - låter precis som sig själva. Smått introvert, romantisk indie med fina melodier, stort sound och Campbells fina röst i mitten. Det är så jag vill ha Camera Obscura och jag ser verkligen fram emot resten av den kommande skivan. Tills dess kan man lyssna på den här:
 
 

Onsdagsnytt: Arctic Monkeys

Kategori: Onsdagsnytt

Arctic Monkeys är ute på vägarna och för några kvällar sedan öppnade de spelningen med en helt ny låt. Kaxigt, kan man tycka, helt rätt tycker jag. Vilken jävla överraskning för alla i publiken, ännu bättre är att låten, som heter "Do I Wanna Know", är riktigt bra. Den är ett steg vidare i den utveckling man hörde i förras singeln "R U MIne?", ett Arctic Monkeys som förenar trycket på "Humbug" med melodierna på "Suck It And See". Lite roligt är att båda dessa låtar har en frågande titel. Kanske är det så att Alex Turner ställer sig undrande till saker för tillfället, kanske är det bara en tillfällighet. I vilket fall så är "Do I Wanna Know" en bra låt, här under kan man höra den från dess uruppförande: