lyssningsknark

som droger för dina öron

Tisdagsoldies: Pet shop boys

Kategori: Allmänt

Pet shop boys gör väl fortfarande skivor, men de håller sällan samma klass som de gjorde på 80 och 90-talet. Det var då de släppte odödliga klassiker som "It´s a sin", "Heart", "What have I done to deserve this" med flera. Här har jag plockat fram en riktig pärla från killarnas tidiga dagar, "Suburbia". Pet shop boys fantastiska synthljud, karakteristiska sång och otroliga melodikänsla kan alla höras på denna snygga låt. Enjoy!

      

Måndagscovern: I fought the law

Kategori: Allmänt

The Clashs version av denna låt är med största säkerhet den mest välkända. Bobby Fuller Four fick en hit med låten 1965, men de var faktiskt inte först heller. Istället är originalet inspelat 1959 av Buddy Hollys gamla band The Crickets, men utan den avlidne Holly och istället med Sonny Curtis på sång. Och det är egentligen inte så stor skillnad på de olika versionerna, i alla fall inte arrangeringsmässigt. Clash har rockat till låten en hel del, men fortfarande behållit strukturen med de break som The Crickets använder sig av, och givetvis lagt på lite extra punkig attityd. Här har ni båda versionerna:


Sonny Curtis and The Crickets
 


The Clash

Söndagsvideon: Can´t stand me now

Kategori: Allmänt

Det är precis så här jag tycker att en musikvideo med livebilder ska göras; stökig, larmig och med en riktigt bra låt som framförs. Det är Libertines gamla dänga "Can´t stand me now", bland det absolut bästa som bandet spelade in under den korta tid de var aktiva. Titeln passar nuförtiden in fint på förhållandet (ja, alltså strikt platonska, så ingen missförstår, det är lätt att göra det när ordet förhållande smyger sig in i en text) mellan bandets båda låtskrivare och sångare Carl Barat och Pete Doherty. Ta och kolla på en riktig klassiker, gjord när de här grabbarna fortfarande kom något sånär överens.