lyssningsknark

som droger för dina öron

Söndagsskivan: In It For The Money

Kategori: Söndagsskivan

"In It For The Money" heter Supergrass andra album, uppföljaren till den lika bejublade som speedade debuten "I Should Coco". Att grabbarna mognat en aning inför skiva nummer två hörs redan i det inledande titelspåret, samt att britpopen hade förändrats under de två år som passerat sedan debutskivan. Något som blir ännu tydligare i följande spår, den småpunkiga förstasinglen "Richard III", som visar en betydligt tyngre sida av bandet än vad de tidigare visat upp. Följande "Tonight" låter mer som ett spår från bandets tidigare period, medan "Late In The Day" är en ballad som tyvärr åldras lite halvtaskigt efter några lyssningar. "G-Song" buder på ett tungt sväng innan "Sun Hits The Sky" tar med lyssnaren på en resa i ett nästan för behagligt tempo. "Going Out" har en något melankolisk känsla över sig, trots att det här handlar om överlag ganska glad pop, ngåto som präglar en hel del av låtarna på "In It For The Money", en motsägelse som inte är helt klockren. "It´s Not Me" är en kort liten låt där den akustiska gitarren får ta lite större plats en vanligt, och jag tycker låten ger en liten försmak av som skulle komma på bandets självbetitlade tredje skiva. "Cheapskate" är ytterligare en låt som förlitar sig på ett stabilt grundsväng i en ganska stillaståede vers, men här exploderar låten rejält i refrängen vilket är enormt befriande. I de tre avslutande låtarna på skivan känns det som att Supergrass går lite på halvfart tyvärr, och även om man kan hitta snygga melodier även här så känns inramningen aningen oengagerad. Kanske hade de bränt för mycket krut när de spelade in min favorit från denna skiva, "Richard III", och inte orkade hela vägen in i mål. Något som givetvis drar ner slutbetyget en del, men när man har låtar som just "Richard III" så har man ju marginal att jobba med. Här är den:
 
 

Lördagsgodis: The Killers

Kategori: Lördagsgodis

Brorsan skickade ett tips, och det var så pass bra att det får pryda dagens inlägg. Det gäller en remix på en av låtarna från The Killers nya platta, gjord av Jacques Lu Cont. Frågan är om denna remix inte slår den version av "Flesh And Bone" som kan höras på plattan, då den bygger upp en betydligt mer spännande ljudbild, ett sound som faktiskt inte är helt långt ifrån det The Killers skapade sig ett namn med på debuten "Hot Fuss". Perfekt för det lite coolare dansgolvet, men även för vardagsrummet, och helt klart göttigare än det som folk brukar handla på ICA när de ska ha lördagsgodis.
 
 

Fredagsanonymt: Hets!

Kategori: Fredagsanonymt

Efter lite planlöst lyssnande på Spotify hittade jag Hets!, ett band som märkligt nog gått mig förbi. Men då jag missat dem så borde nog betydligt fler också ha gjort det, trots att det här är en så kallad supergrupp beståendes av Markus Krunegård, Henrik Svensson (från Doktor Kosmos), Christoffer Roth (från Monster) och Per Nordmark (från Fireside). Men trots att Hets! gjorde ett finfint, självbetitlat debutalbum så har jag och säkert många fler missat dem. "Du Är Också Dum" och "Nerpt, Bakåt"är låtar av klassiskt Krunegård-snitt, men den låt jag idag plockat fram är den punkiga "Napalm På Östermalm". Markus sjunger som vanligt på sitt halvkrångliga sätt, och rent musikalsikt kan man väl dra några paralleller till ett annat band som Christoffer Roth varit med i, nämligen De Lyckliga Kompisarna. Fast det här är kanske inte riktigt lika tralligt, men liknande energi kan man hitta. Jag har svårt att tänka mig att Hets! existerar på något sätt idag, men med tanke på hur många järn i elden Markus Krunegård har så är jag övertygad om att han skulle kunna planera in en turné med även detta band. Här är "Napalm På Östermalm":