lyssningsknark

som droger för dina öron

Fredagsanonymt: Tame Impala

Kategori: Fredagsanonymt

Australiensiska Tame Impala får äran att pryda detta fredags-inlägg, och den äran har de gjort sig förtjänta av. Bandet lirar i någon slags psykedelisk rock/pop-genre och gör det inte sällan väldigt bra. Hjärnan bakom bandet, Kevin Parker, både sjunger och spelar gitarr (i studion gör han inte sällan mer än så) och när han lykas som allara bäst kan det låta som det gör i låten här nedan - "Desire Be, Desire Go". Som är en riktigt cool låt, såklart.
 
 

Torsdagsbaksidan: Ansaphone

Kategori: Torsdagsbaksidan

Det borde nästan vara brottsligt att sätta en låt som "Ansaphone" som en singelbaksida, och de som borde straffas är Pulp. Denna fantastiska låt, som går att finna på "Disco 2000"-singeln, är en av bandets absolut bästa låtar och en klassiker bland Pulp-fans. Men ändå fick den inte vara med på "Different Class", och den kanske inte hade gjort sig klockrent bland de andra, inte sällan lite tyngre låtarna, men visst förtjänade ändå "Ansaphone" ett bättre öde än att vara en simpel b-sida? Lyssna nedan och förundras över hur rätt låtar kan placeras på helt fel ställe.
 
 

Onsdagsnytt: Timo Räisänen

Kategori: Onsdagsnytt

Timo Räisänen är på gång med nya grejjer och första singeln heter "Second Cut". Som vanligt så blir man knappast besviken på duracell-kaninen Räisänen som fortsätter på samma spår som präglade förra albumet "The Anatomy Of Timo Räisänen". Alltså power-pop med stabila, snygga arrangemang och ett sväng som sitter precis där det ska. Tyvärr har jag haft svårt att hitta låten någon annanstans än på Aftonbladet, så vill man lyssna här nedan så får man stå ut med några sekunders reklam först. Fast det är de faktiskt värd, "Second Cut".