lyssningsknark

som droger för dina öron

Torsdagsbaksidan: Stretch Out And Wait

Kategori: Torsdagsbaksidan

The Smiths är ett sånt band som nästan har lika många bra b-sidor som singelfrmasidor. I vissa fall har baksidorna till och med blivit hits. Så är inte fallet med "Stretch Out And Wait", men baldn bandets fans är den en omtyckt låt som går att hitta på samlingen "The World Won´t Listen". Och den är jäkligt bra, denna popballad på knappa tre minuter, Visst, den rör kanske intevissa av bandets andra låtar i samma kategori, som "There Is A Light That Never Goes Out", men den har helt klart kvaliteter som är långt bättre än vad singelbaksidor normalt har. Det mjuka kompet, Morrisseys röst och den fina melodin som får hjälp av en riktigt snygg text, alltså så som The Smiths brukar fungera. Långt bättre än många andra band alltså, även på singelbaksidorna. Egentligen inget att förvånas över, men "Stretch Out And Wait" kan ändå behöva lite extra strålkastarljus. Det får den här under:


Onsdagsnytt: Sigur Rós

Kategori: Onsdagsnytt

Ett av de mest lättigenkänneliga banden i världshistorien, Sigur Rós, har släppt ny skiva. "Valtari" heter det och låter precis som vanligt drömskt och svävande. Melodierna har väldigt lösa ramar, musiken smyger framåt och allt är precis som vanligt i Sigur Rós-land. Vilket säkert är vad bandets fans vill ha, oc jag klagar inte heller, även om någon liten överraskning haade varit trevlig. En av låtarna heter "Ekki Múkk", den bjuder jag på här:


Tisdagsoldies: R.E.M.

Kategori: Tisdagsoldies

Idag bjuder jag på en gammal klassiker från den tiden då R.E.M. fortfarande inte hade fått sitt massiva genombrott. Pre-Losing My Religion, alltså. Visst hade bandet en stabil fanbase, men knappast så stor som den skulle komma att bli. Trots att deras låtar knappast var sämre då, det är dagens klipp ett bevis på. "Stand" heter låten som jag lagt upp för att förgylla denna tisdag med, en riktig popdänga med en fantastiskt klatschig melodi. Och ett imponerande sväng, med härligt orgel-intro och allt. Och visst är det härligt med låtar som brakar igång med refrängen direkt, speciellt mär den är så bra som den är i "Stand". En klockren låt från ett av världens bästa band: