lyssningsknark

som droger för dina öron

Nytt & Hett: Circa Waves

Kategori: Nytt & Hett

Det känns lite som att Circa Waves prenumererar på kategorin Nytt & Hett, men vad ska jag göra när Liverpool-bandet släpper låt på låt som är bättre än det mesta annat som görs nuförtiden? Nej, just det, de förtjänar det. Nya låten heter "So Long" och håller hårt i powerpop-traditionen med bra ös och riktigt snygga melodier. Produktionen har Dan Grech haft hand om, en kille som inte helt oväntat producerat Vaccines tidigare. För likheterna finns definitivt mellan dessa två band, men Circa Waves har något unikt i sig också. Det här tycker jag är riktigt, riktigt bra och jag vet inte när det kom ett band från Liverpool som hade så många bra singlar på raken. Jo, just det, ett visst Beatles på 60-talet...
 
 

Nytt & Hett: Christopher Owens

Kategori: Nytt & Hett

Christopher Owens, mest känd som sångare i numera nedlagda Girls, är på gång med ny skiva. Hans solodebut var lite av en besvikelse, men smakproven från kommande "A New Testament" gör att jag tror att den här nya plattan kommer bli mycket bättre. Det kanske bästa jag hört hittills från Owens soloäventyr heter "Never Wanna See That Look Again" och är den senaste teasern för kommande skivan. Kanske för att han stilistiskt närmar sig Girls igen, och framförallt deras sista skiva. Det här är tidlös musik med snygga melodier och riktigt fina arrangemang, med Owens fantastiska röst mitt i alltihop. Det här, det är bra:
 
 

Nytt & Hett: Johnny Marr

Kategori: Nytt & Hett

Veteranen Johnny Marr är på gång med sin andra soloskiva som ser ut att landa på skivdiskarna i oktober. Men redan nu har den gamle Smiths-gitarristen (ja, han har spelat i en mängd andra projekt, och även om de varit bra så är de inte så mycket att skryta om bredvid Manchesters finaste band) släppt första singeln som heter "Easy Money". Och det är fruktansvärt catchig låt. Kanske inte så modern i sitt sound, det låter mer som att låten skulle kunna kommit under Marrs Cribs-era runt 2007, men det här är bra. Visst, aningen repetitivt kanske, men jag tror att den är skriven för att fastna lätt. Och det gör den, Marr sjunger bra, bandet svänger och det visar sig att gamla rävar som Marr och Paul Weller (som gjorde en schysst skiva för något år sedan) vet bäst hur det ska låta. Det här får du knappast höra på svensk radio, "Easy Money" är inte trendigt nog för det, så passa på här istället: