lyssningsknark

som droger för dina öron

Fredagsanonymt: Fuzzy & Blue

Kategori: Allmänt

Fuzzy & Blue kommer från New York och gör någon slags powerpop med inslag av post-britpop (trots nationaliteten). Speciellt mycket mer vet jag inte. Jag tycker mycket om sångarens röst och deras låt "Coney Island Beckons" (det finns andra bra låtar på repertoaren, men denna står ut ordentligt). På http://www.myspace.com/fuzzyandbluemusic kan man lyssna och på http://www.fuzzyblue.net/ kan man ladda ner låtar. Kolla in!

          

Torsdagslive: James Brown, Michael Jackson och Prince

Kategori: Allmänt

Idag bjuder jag på ett riktigt roligt liveklipp från 1983 där James Brown under en konsert bjuder upp Michael Jackson och Prince på scen för att impa lite på honom. Michael sjunger klockrent och avslutar med en klassisk Jackson-dans. Prince gör däremot något helt annat. Han är definitivt i sitt nyktraste tillstånd, vilket är ganska tydligt, och verkar överlag lite osäker på vad han ska göra. Till att börja med lånar han en gitarr och spelar lite funklicks på den, inte lika bra som Prince brukar spela gitarr men ändå helt ok. När han tröttnat på detta drar han istället av sig på överkroppen, kör en liten het mikrofondans och gör ett relativt obegripligt ljud. Efter detta eldar han publiken för att runda av med det absolut roligaste i klippet: när Prince fått nog och bestämmer sig för att gå av scenen lyckas han välta en rejäl pelare som tillhör scendekoren. Ett perfekt slut på ett förvirrat framträdande. Tråkigt nog är bild- och ljudkvalitén på klippet inte den bästa, men detta är så sevärt i vilket fall att det inte spelar någon roll. Det här får man inte missa!


Inbäddning är inaktiverad, men här har ni en länk: http://www.youtube.com/watch?v=1CoxNzOOoQU


Onsdagsnytt: Jónsi and Alex

Kategori: Allmänt

Sångaren i Sigur Ros, Jón Thor Birgisson, har gjort en skiva med sin pojkvän Alex Somers som de döpt till "Riceboy sleeps". Det är en instrumental ambient-historia som är betydligt mer avslappnande än valsång och havsbrus och allt vad som finns på den där marknaden. Så om ni behöver lite lugn och ro, köp då denna skiva istället. Här har ni låten "Indian summer":