lyssningsknark

som droger för dina öron

Tribute: Bobby Womack

Kategori: Tribute

Soul-legenden Bobby Womack har gått ur tiden efter att ha kämpat mot sjukdomar i några år. Trots detta spelade han bara för något år sedan in en skiva, producerad av Damon Albarn, och turnerade så mycket han orkade. Strongt, får man säga. Idag bjuder jag på en av hans bästa låtar, och antagligen den mest kända, för att hylla denna fantastiska artist. "Across 110th St." - en av världens bästa soullåtar:
 
 

Nytt & Hett: The Shins

Kategori: Nytt & Hett

The Shins (eller James Mercer kanske man ska säga, då han är enda originalmedlemmen och bandets kreativa motor) är skyldiga Zach Braff en hel del. För när Scrubs-skådisen gjorde sin indiefilm "Garden State" hade han inte bara med The Shins då relativt okända musik i filmen, nej, han lyckades också hypa bandet genom att låta dem få vara med i filmens dialog. Så vad passar väl bättre än att The Shins betalar tillbaka lite nu? Nej, just det, det känns rätt ok. "So Now What" heter bandets bidrag till Braffs nya film "Wish I Was Here", och vad som är kul är att låten sopar banan med The Shins senaste skiva, som var en rätt stor besvikelse. Det här är ett steg i rätt riktning, inte för att det är någon större förändring - man hör att det är The Shins -  utan för att det helt enkelt håller högre kvalitet än låtarna på "Port Of Morrow". Så smäll igång klippet här under, "So Now What" är helt klart värd en lyssning:
 
 

Se upp för: Catfish and the Bottlemen

Kategori: Se upp för

Bandnamnet får mig att tänka på Hootie and the Blowfish, men Catfish and the Bottlemen är lite rockigare än så. Den här walesiska indie-kvartetten har jobbat sig till genombrottet, med över hundra spelningar på 18 månader och några singlar som väckt en de uppmärksamhet på de brittiska öarna. Nu är de verkligen på gång med nya låten "Kathleen", en popdänga som har både bra schwung och snygg melodi. Dessutom är jag ett stort fan av sångaren Van McCanns (jepp, han verkar heta så) röst, som har så där lagom mycket overdrive. Det kan nog bli något av de här herrarna: