lyssningsknark

som droger för dina öron

Lördagsgodis: Albert Hammond Jr

Kategori: Lördagsgodis

Idag bjuder jag på en låt av Albert Hammond den äldres son, tillika Strokes-gitarristen Albert Hammond Jr. "101" heter den och är hämtad från Hammond Jr:s första soloskiva "Yours To Keep", en skiva som spårar en del av Alberts influenser samtidigt som han gör något eget här. Det finns en hel del retro i soundet, precis som i The Strokes låtkatalog, men jag tycker nog att Albert har en lite mjukare touch jämfört med hans vardagsband. Dessutom sjunger han riktigt bra, lyssna bara här nedan:

 

Fredagsanonymt: Christoffer Gustafsson

Kategori: Fredagsanonymt

För knappt ett år sedan skrev jag om Christoffer Gustafsson och hans låt "Frontlinjen". Nu har det gått ett tag sedan dess, som sagt, och låten har hunnit rulla några vändor på P3 samtidigt som Christoffer färdigställt sin debutskiva "Från Start Till Stockholm". Som är en minst sagt trevlig historia fylld med riktigt bra låtar. Som den här, "Brev Till Filip & Felix", en lite lugnare sak men med samma närvaro som Christoffers snabbare låtar:
 
 

Torsdagsbaksidan: Into The Groove

Kategori: Torsdagsbaksidan

Jag är långtifrån ett Madonna-fan, men dagens låt tillhör hennes bättre. Trots att den från början är en b-sida. För när "Into The Groove" blev över från materialet som inte kom med på albumet "Madge" placerades den istället som singelbaksida till "Angel" - en låt som inte speciellt många kommer ihåg. Vad man däremot komemr ihåg är just "Into The Groove", som idag måste vara en av Madonnas mest kända låtar. På grund av att andra människor än Madonna och hennes skivbolag insåg storheten i låten och började spela den, vilket gör den till ett klassiskt fall av när b-sidan blir större än a-sidan på en singel.