lyssningsknark

som droger för dina öron

Onsdagsnytt: Chvrches & Hästpojken

Kategori: Onsdagsnytt

Chvches har släppt en ny singel, och även om "Gun" inte når upp till samma standard som "The Mother We Share" eller "Recover" så är det helt klart en bra låt. Som vanligt en stabil melodi uppbackad av smakfullt blipp-blopp, betydligt bättre än mycket annat som nosar runt samma genrebeteckning. Nu är det väl ändå snart dags för ett album?
 
Hästpojken har släppt sin nya skiva "En Magisk Tanke" för några månader sedan, och med tanke på hur bra den är så känns det helt naturligt att "Något Stort För Dig" släpps som tredje singel från detta album. Det är en riktigt bra låt, återigen, från ett av de band från götet som övertygat mest i år. Här är ett klipp live från Nyhetsmorgon i TV4, annars går det lätt att hitta studioversionen på Spotify. Eller varför inte köpa skivan, det är den värd.
 
 
 
 

Tisdagsoldies: Aerosmith

Kategori: Tisdagsoldies

En klassiker är dagens låt, Aerosmiths gamla tryckare "Crazy". Hämtad från 1993 års skiva "Get A Grip", där bandet verkligen tog tag i karriären igen. De hade påbörjat klättringen från botten, för det var verkligen där de var under 80-talet, på 1989 års "Pump", men här visade de att de verkligen var att räkna med igen. Låtarna på skivan är självklara klassiker inom den amerikanska rocken, titlar som "Cryin'", "Eat The Rich" och "Livin' On The Edge" talar sitt tydliga språk. Och så "Crazy", en sentimental låt med en Steven Tyler i fantastiskt fin form (i alla fall röstmässigt). Aerosmith lade knarket på hyllan, satte fokus på att skriva bra låtar och även om de kommersialiserade sitt sound en aning så måste man medge att de lyckades. De har sällan varit bättre än här:
 
 

Måndagscovern: (I Know) I´m Losing You

Kategori: Måndagscovern

Det är ny vecka och det är dags för ännu en fantastisk cover. Originalet är inspelat av gamla fina soulgruppen The Temptations, och deras version av "(I Know) I´m Losing You" är en Motown-svängig historia med mycket attityd och David Ruffin i fin form. En annan kille med en hel del attityd är Rod Stewart och uppbackad av sitt gamla band The Faces spelade han 1973 in en cover på "(I Know) I´m Losing You". Här är originalets blås utbytt mot gitarrer i denna råa version, som andas rock, funk och soul. Rod sjunger dessutom riktigt bra och pianot får briljera samtidigt som trummorna verkligen öser sig igenom denna svettiga tagning. Det blir en lite mer ostädad upplevelse än originalet, och jag tycker att låten vinner på det. Faces spelar som om det är deras sista gig, och på sätt och vis var det ju också det nu när Stewart skulle göra solokarriär. "(I Know) I´m Losing You" är en ruggigt bra låt, här i två riktigt bra inspelningar: