lyssningsknark

som droger för dina öron

Nytt & Hett: Pixies

Kategori: Nytt & Hett

Pixies har samlat ihop sina tre EP:s från förra året till en fullängdare, döpt till "Indie Cindy". Det är väl egentligen inget nytt under solen, med andra ord, men det känns ju ändå för jävla härligt att det äntligen blev en fullängdare av det här. Pixies låter fortfarande fantastiskt bra, och inte alls som en trött reunion, något jag och säkert många fler fruktade för. Så idag firar jag att Frank Black och hans gamla bandkamrater (minus Kim Deal, som inte finns med i Pixies längre) har gjort något nytt som känns levande och fortfarande aktuellt med inget mindre än två klipp. Det blir både "Greens and Blues" och "Jaime Bravo", och när man lyssnar på dem är det som att Pixies aldrig försvann. Men det gjorde de, som tur är så är de nu tillbaka. Med besked:
 
 
 
 

Lördagsgodis: The War On Drugs

Kategori: Lördagsgodis

Philadelphia-bandet The War On Drugs släppte för några månader sedan sin tredje fullängdare, och jag missade väl detta släpp rätt rejält då. Men nu har jag börjat ta igen det, och det låter fantastiskt om en hel del låtar på skivan. Bandet har återigen visat att de klarar sig alldeles utmärkt utan Kurt Vile, som hoppade av efter debuten, och frågan är om inte "Red Eyes" är det bästa The War On Drugs gjort. Det är i alla fall en låt som är där uppe och slåss i toppen, och den finns på detta tredje album. Och precis här under också:
 
 

Se Upp För: Colleagues

Kategori: Se upp för

Colleagues har börjat bygga en hype kring sig, eller så är det så att andra har byggt den åt dem. I vilket fall är jag beredd att tycka att de förtjänar att snacket går, för nya singeln "Tears" är riktigt bra. Stockholmsbaserade Colleagues blandar här syntmattor med gammal klassisk disco-indie. Snyggt, välkammat men ändå med krut. Det kommer skrivas mer om de här electropopparna lite varstans, det är jag säker på, för det här är bra: