lyssningsknark

som droger för dina öron

Onsdagsnytt: Tingsek

Kategori: Allmänt

Tingsek släpper idag sin nya skiva "Restless soul". Jag har hittills bara hunnit lyssna på en enda låt från skivan, det typiska Tingsek-spåret "Good vs bad". Och det låter bra, precis som vanligt när Tingsek är i farten. Kanske inte lika bra som genombrottet med "World of it´s own", men fortfarande riktigt nice. Det är ju egentligen inte på skiva man ska uppleva Tingsek, det är live då han och hans band brukar bjuda på ett sanslöst sväng. Men här har ni i alla fall en länk till hans Myspace-sida, där man kan lyssna på just "Good vs Bad":


http://www.myspace.com/tingsek


Sen måste jag givetvis rapportera lite från gårdagens debutgig med Tutankamon. Grabbarna lirade fyra låtar och det var riktigt bra. Therese upplyste mig dessutom om att Markus Krunegård och Jenny Wilson stod i publiken på Nudie Jeans, något jag höll på att missa helt och hållet då jag var inne i låtarna med stort fokus. Shout out louds-sångaren och hans nya band släpper snart sin debutskiva, och det hela verkar ju väldigt lovande om man tänker på det som hördes igår, och gjorde lagom osmygig reklam om att de snart spelar på Debaser. Här får ni lite bilder som bonus:Tisdagsoldies: A flock of seagulls

Kategori: Allmänt

A flock of seagulls gjorde väl ganska tidstypisk popmusik på 80-talet, med synth och elgitarr, bara det att stundtals gjorde de det bättre än de flesta andra banden under denna epok. Speciellt när det gäller den här låten, "I ran so far away", som bär på en riktigt klistrig hook i refrängen. Soundet är något daterat, trummorna är otroligt tråkiga, men lite av charmen med denna låten är väl just att den känns så otrendig. Bra är den i alla fall, och väl värd att lyssna på, inte minst för den fina och stilrena sång- och elgitarrinsatsen. Kolla även in den avskyvärt fula videon! Som en bonus slänger jag in en annan tjusig låt, typisk 80-talare, med bandet som heter "Wishing (if I had a photograph with you)" och också den kommer i kombination med en ohyggligt ful video.

För övrigt ska jag gå och se Tutankamons debutspelning (tror jag iaf, vad jag sett har de inte lirat någonstans tidigare) ikväll, 19.00 på Nudie Jeans store i Stockholm. Jag förväntar mig givetvis inget mindre än storverk!

Måndagscovern: Tainted love

Kategori: Allmänt

Marilyn Manson gjorde en snygg cover på låten "Tainted love" för några år sedan, men som de flesta visste var det en cover. Vad de flesta trodde var att Soft Cells populära version från 80-talet var originalet, men det sträcker sig längre bak än så. 1964 spelade nämligen soulsångerskan Gloria Jones in originalet av "Tainted love", vilket blev hennes största hit (till och med så stor att hon spelade in den igen några år senare). Gloria Jones är annars lite småkänd för att ha varit ihop med Marc Bolan, sångare, låtskrivare och gitarrist i T-Rex, och fick större framgång med sin musik borta i England än vad hon fick hemma i staterna. Jag har hittat ytterligare en version av "Tainted love" på Youtube, men den är inte lika bra som de tre jag tidigare nämnt. Pussycat dolls har nämligen slaktat denna låt rejält i sin hemska inspelning, det är så dåligt att jag inte ens klarat av att lyssna igenom hela eländet. Men det är klart att ni som läser här ska få en chans. Därför kommer "Tainted love" här i fyra versioner, kronologiskt och fint: Gloria Jones, Soft Cell, Marilyn Manson (i en rolig video, gjord för "Not another teen movie"-soundtracket, där man kan se både Slipknots trummis Corey Taylor samt hon som spelar rollen Joy i "My name is Earl". Tydligen hade hon någon slags huvudroll i "Not another teen movie", om jag har sett filmen så minns jag inte henne därfirån, och antagligen inget annat heller) och Pussycat Dolls. Njut av de tre första och lyssna så långt ni orkar på den sista.

Länk till Soft Cells version: http://www.youtube.com/watch?v=8cCI_XDQWb0