lyssningsknark

som droger för dina öron

Lördagsgodis: Fast Animals / Slow Animals

Kategori: Lördagsgodis

The Strokes har varit smarta när de spelade in sin senaste skiva, för här kan man själv välja vilken version man gillar bäst av en låt. Det är antingen den lite långsammare "Slow Animals", som man kan hitta på albumet, eller den snabbare "Fast Animals", som bandet släppt som singel. Själv föredrar jag nog den långsammare, lite mer släpiga versionen, något jag sällan gör när det gäller musik. Det känns helt enkelt som att låten får andas lite mer här, och att den behöver det. Men för den sakens skull tycker jag inte att "Fast Animals" är en dålig version, den är ett rätt kul substitut till "Slow Animals" nä man vill ha lite mer action. Här idag har jag varit lika fiffig som The Strokes och lagt in båda låtarna här under, så att man kan hitta sin egen favorit:
 
 
 
 

Fredagsanonymt: Jake Bellows

Kategori: Fredagsanonymt

I över femton år har Jake Bellows frontat bandet Neva Dinova. Vilka? Ja, detta band är inte heller överdrivet kända, men fler har säkert hört talas om dem än vad deras sångare heter. Nu har han i alla fall släppt en egen skiva, en debutskiva som är fylld med fina melodier och ett varmt, fint sound. Utan några som helst ambitioner på att slå stort, vad det verkar som, och det kommer han säkert inte göra heller. Det här är inte Lady Gaga, Justin Timberlake eller Katy Perry. Det här är mycket bättre än så. Men kanske lite mindre uppseendeväckande, och då hamnar man här, i mina fredagsinlägg. Men bara lyssna på hur bra Jake Bellows är, här har jag smugit in min favorit "Running From Your Love":
 
 

Torsdagslive: King Tuff

Kategori: Torsdagslive

Okej, dagens klipp är kanske inte live på riktigt, för det här är hämtat från när King Tuff står i en trygg radiostudio och spelar sin fantastiska låt "Bad Thing". Alltså är det hela lite mer tillrättalagt än en riktig spelning med King Tuff, men om det här är tillrättalagt, då kan man tänka sig hur en riktig spelning med King Tuff ser ut. Tyvärr är ljudkvalitén ganska dålig på de Youtube-klipp som visar just detta, men jag har tänkt att jag själv borde gå och se King Tuff när tillfälle bjuds. För en sån här låt + en svettig lokal + en del alkoholhaltiga drycker måste väl vara = succé!? Det tror jag i alla fall, och jag tror definitivt att detta band kan ge åskådaren en fantastisk upplevelse live. Jag får en fantastisk upplevelse bara av det här klippet: