lyssningsknark

som droger för dina öron

2016 - Bleached

Kategori: 2016

Therese tipsade mig om Bleached för några månader sedan och jag blev så exalterad att det slutade med att jag köpte deras senaste LP i present till henne. "Welcome The Worms" heter den och är uppföljaren till bandets debut som kom 2013. Stilen då? Jo, det doftar mycket 90-tal i USA och jag kan dra paralleller till Breeders (och så klart även Pixies), Hole och Nirvanas poppigare sida. Som ett lite grungigare Best Coast, kanske. Det är snygga riff, bra melodier och helt rätt attityd skivan igenom med höjdpunkter som "Wednesday Night Melody", "Sour Candy", "Wasted On You" och "Chemical Air". Det här kommer hamna högt upp på listan när jag sammanfattar året:
 
 

2016 - Magic Potion

Kategori: 2016

Magic Potion stod för förra årets bästa låt med sin "Deep Web" och är uppe på samma höjder även i år. Debutalbumet "Pink Gum" har nyligen släppts och är en riktigt trevlig skiva. "Deep Web" finns såklart med, men också några tidigare favoriter som "Boored". Och så några nya, starka kort. Bäst av dem alla är "Yummi 1", en svängig sak med klockren melodi. Och så en rolig video på det:
 
 

2016 - The Tallest Man On Earth

Kategori: 2016

The Tallest Man On Earth bjöd på en av de bästa konserterna i Stockholm då han och hans nya band intog Cirkus. Och nu, från ingenstans, har han en ny låt ute. Och den är bra, som vanligt. Fingerplocket påminner om det man kan höra i Elliott Smiths "Tomorrow, Tomorrow" men rösten tillhör som vanligt Kristian Matsson. Och även om han är flink i fingrarna så är det den där rösten som är hans allra starkaste sida, tillsammans med hans låtskrivarförmåga. Alla dessa tre parametrar finns med i "Time Of The Blue" som är en riktigt stark låt: