lyssningsknark

som droger för dina öron

Nytt & Hett: Rooni

Kategori: Nytt & Hett

Det är dags för Roonis första EP "Pilot" som släpps idag. Det är indie blandat med powerpop och man kan lyssna på hela härligheten här under. Jag är såklart partisk, men det här är det bästa Rooni gjort hittills:
 
 

Nytt & Hett: Les Big Byrd

Kategori: Nytt & Hett

Les Big Byrd är ett lustigt projekt. För några år sedan gjorde Jocke Åhlund och hans nya bandkamrater en av de bästa låtarna som gick att hitta på Myspace. Sen blev det tyst. Helt tyst. Sen kom några förvirrade livstecken, med ett helt nytt sound. Nu, flera år sedan den där Myspace-låten, släpper Les Big Byrd sin riktiga debut "They Worshipped Cats". Och jag är fortfarande lite förvirrad, speciellt när det dyker upp en svenskspråkig låt mitt i en skiva vars låttexter annars är på engelska. Men då "Vi borde prata men det är för sent" är en riktigt bra låt så låter jag det gå. Med på tåget har Les Big Byrd fått Brian Jonestown Massacre-sångaren Anton Newcombe, och han och Åhlund gör detta till en riktig poppärla. Les Big Byrd, på gång igen. På riktigt.
 
 

Nytt & Hett: Ty Segall

Kategori: Nytt & Hett

Ty Segall har släppt sitt sjunde studioalbum och därmed håller den kreative och hårt arbetande Segall trenden att släppa en skiva per år. "Manipulator", som skivan heter, har dock tagit betydligt längre tid än sina föregångare att spela in och därför känns det helt naturligt att detta är Segalls längsta album hittills. 17 låtar ryms på detta dubbelalbum som bjuder på mer av det som Ty vanligtvis bjuder på - skramlig garagerock blandat med 70-talsglam och powerpop. Och även om skivan hade mått bra av att vara några spår kortare (det hade kanske räckt med en vanlig, enkel, cd) så finns det stora stunder på "Manipulator". Som låten som jag tapetserar denna blogg med idag, den svängiga, skramliga och catchiga "It´s Over":