lyssningsknark

som droger för dina öron

Lördagsgodis: Queens of the stone age

Kategori: Allmänt

QOTSA är ett fint band av klassiskt stonerrock-snitt, bildat av förre detta Kyuss-medlemmen Josh Homme. De andra bandmedlemmarna varierar från skiva till skiva, och en celeber kille som var med och trummade ett tag är ingen mindre än Dave Grohl (som spelade skiten ur de flesta under detta år och bandet fick en dunderhit med "No one knows"). Detta klipp jag hittat här är dock pre-Grohl, låten kommer från QOTSA:s första skiva "Rated R" och heter "The lost art of keeping a secret" (det finns fler fantastiska låtar på denna skiva, kolla in "Feel good hit of the summer" med dess minst sagt drogrelaterade låttext). Här lirar tvåmetersmannen Homme & co live på tv-programmet "Later with Jools", ett program fyllt med livemusik som visas hyfsat sena kvällar på 9:an och verkligen kan rekommenderas. Detta är ett lysande framträdande från ett lysande band, kort och gott.

           

Fredagsanonymt: Martha Wainwright

Kategori: Allmänt

Jag kör lite syskonen Wainwright-propaganda här, men det är väl inget som stör. Martha är långt ifrån lika känd som sin bror Rufus, men hon är lyssningsvärd för det. Hon har en betydligt mer folkig framtoning är brorsan och tråkigt nog en inte lika fantastisk sångröst (men vem har det egentligen?). Ibland får hon till det i sina låtar, och här har jag plockat fram det absolut bästa i hennes produktion, i ala fall enligt mig. "You cheated me" är hämtad rån hennes senaste skiva "Iknow you´re married but I´ve got feelings to" och är precis en sån låtsom jag vill höra från denna artist, en riktig pärla med ett snyggt arrangemang och stor ljud, helt enkelt lysande.

      

Torsdagslive: Rufus Wainwright

Kategori: Allmänt

Rufus Wainwright är en sån artist som alltid verkar göra bra ifrån sig, och inte oväntat ligger han lät på topp 3 på min "bästa spelningar jag sett"-lista. En låt som jag länge funderade på om han skulle kunna klara av att sjunga bra live är "Go or go ahead" från mästerliga "Want one". Och när jag hittade detta klipp så blev jag övertygad om att det inte var någon övermäktig upgift för denna otrolige sångare. De enda som inte riktigt är med på noterna hela tiden är körsångerskorna, men inte ens de lyckas förstöra denna underbara låt. "Go or go ahead":