lyssningsknark

som droger för dina öron

Torsdagslive: Niccokick

Kategori: Allmänt

Idag har jag plockat fram en utomhusversion av Niccokicks låt "Teenage love". Här står grabbarna och kör en halvakustisk version på Gärdet i Stockholm, riktigt hafsigt, småfalskt och fantastiskt. Dessutom ett riktigt skramligt solo från Andreas Söderlund som påminner om hans gamle idol Kurt Cobains storhetsdagar, fast i ett betydligt indiepoppigare sammanhang. Äkta låter det i alla fall.

   

Onsdagsnytt: Camera Obscura

Kategori: Allmänt

Camera Obscura har nyligen släppt sitt senaste alster "My Maudlin Career" och allt jag har hört än så länge har varit högsta klass. Här har ni den otroligt snygga förstasingeln "French Navy" där bandet låter ungefär som vanligt, alltså ruggigt bra. Konstigt vore det väl annars när sångerskan låter lika bra som vanligt och stråkarna spelar som om de vore sända av någon högre makt.

   

Tisdagsoldies: Rod Stewart

Kategori: Allmänt

Rod Stewart var faktiskt en hejdundrandes artist på 70-talet innan han började med discotramset. Hans kanske bästa låt heter "Maggie May", i alla fall enligt mig. Här är den i en alldeles fantastisk version från 1976. Jag vet inte om jag har plockat fram denna låt tidigare på denna blogg, har jag inte gjort det har jag gjort en enorm miss, har jag gjort det så skadar det inte att lyssna till den igen. Slutet på låten är lite kul då killarna får leka av sig lite i reggaerytmer hämtade direkt från Jamaica.