lyssningsknark

som droger för dina öron

Nytt & Hett: Christopher Owens

Kategori: Nytt & Hett, Skivor Till Kaffet

Det är mindre än ett år sedan Christopher Owens släppte sin andra soloskiva, "A New Testament", men det verkar inte spela någon roll för denne produktive kille. Nu kommer nämligen en ny skiva, mer eller mindre från ingenstans. För några dagar sedan slog låten "Selfish Feelings" och från och med idag går det att höra hela nya skivan som döpts till "Chrissybaby Forever". Owens har jobbat på egen hand med producenten J.J. Wiesler och spelat in skivan snabbt under vad som verkar vara ganska lättsamma och produktiva sessioner. Några veckor tog det, sen var det klart, och det känns befriande i en värld där bara att micka trumnmorna kan ta en vecka. Dessutom är skivan bra, riktigt bra. För om "A New Testament" kändes mer som Girls svanesång "Father, Son, Holy Ghost" så låter "Chrissybaby Forever" mer som debuten från Owens gamla band. Och den gillar ju jag. Det är poplåtar som känns både raka men samtidigt svänger och kränger och man känner igen känslan i låtar som "Another Loser Fuck Up" och "Coffee And Tea". Men Owens har också hittat nya musikaliska territorier i låtar som den funkiga "Music Of My Heart" eller den kluriga "Heroine (Got Nothing On You)". Dessutom tycker jag att det lyser igenom lite solo Lennon-feeling i låtar som "What About Love" och "Out Of Bed (Lazy Head)". Det här kan mycket väl vara en kandidat till årets skiva, och eftersom jag är bussig så slänger jag in hela härligheten här under. Lyssna på något som känns både lekfullt och genuint, något som både är lyssningsvänligt och fullt av integritet, lyssna på det här:
 
 

Se upp för: The Garlands

Kategori: Se upp för

Jag var på International Pop Overthrow Stockholm i fredags och upplevde några riktigt bra akter innan jag begav mig hemåt. Under den tidiga kvällen var det förutom Rooni (i vilket fall jag är partisk) också ett band vid namn The Garlands som verkligen levererade. Med kristallklara gitarrer, perfekt trummande och fina melodier visade de upp var twee-skåpet ska stå. The Garlands har släppt en fullängdare för några år sedan, varifrån merparten av spelningens låtar hämtades, och på denna finns bland annat fantastiskt fina "Don't Cry". Missa inte den här:
 
 

Nytt & Hett: Mac Demarco

Kategori: Nytt & Hett

Den sjunde augusti kommer Mac Demarcos nya minialbum "Another One" att komma ut men redan nu har den gode Mac börjat göra reklam för den. "The Way You'd Love Her" heter låten som släppts i förväg och den låter verkligen Mac Demarco. Slackern från Kanada har plockat fram slideröret och har gett det en framträdande roll på låtens bärande riff, basen och trummorna gungar som vanligt riktigt skönt och Mac kröner det hela med en sån där laid back melodi som känns helt rätt. En världsturné är på gång och jag ser fram emot att se Demarco spela den här låten i Stockholm: