lyssningsknark

bättre än kola

Februari 2024 - Recap

Kategori: Recap

Februari var en bra månad för mig personligen, jag spelade in en ny låt, hade en annan låt som snurrade på flera olika radiostationer på Internet och dessutom fixades alla måltal på mitt jobb,och det var ett tag sedan det hände senast kan jag säga. Dessutom så släpptes det en hel del ny musik som var riktigt bra:
 
Jag halkade in mitt i någon slags premiärlyssning av Kings of Leons låt "Mustang" på Youtube och fattade först ingenting. Så jag fick ta om den från början och då hajade jag grejen. Sen har den växt för varje lyssning, och jag har lyssnat många gånger. Det är otroligt cool låt med schysst driv, effektivt riff och en Caleb Followill i högform vid mikrofonen. Det bästa KoL gjort på länge.
 
 
En herre som också gjort sin bästa musik på väldigt länge är Ed Harcourt. Nya singeln heter "Into the Loving Arms of Your Enemy" och den är jävlar i det majestätisk. Ed sjunger med en ny kraft i rösten, pianot är hypnotiserande och melodin är väldigt snygg. Efter den här episka låten ser jag verkligen fram emot Eds kommande album.
 
 
Real Estate har också släppt nytt och det låter som bandet brukar göra; mjukt, fint och med försiktiga melodier. En favorit hos mig är singeln "Flowers".
 
 
Holly Humberstone har figurerat förut på denna blogg. Nu har hon släppt låten "Dive" som är en riktigt snygg historia. Hela första versen så hoppades jag på att refrängen skulle leva upp till vägen fram till den och nog fan gjorde den det. En enkel men effektiv refräng, ett enkelt men snyggt arrangemang, en sångerska som har en fin röst. Bra grejer.
 
 
Catfish and the Bottlemen har ett av de sämsta bandnamnen i modern historia. En gång i tiden hade bandet en hit med låten "Kathleen" men verkar haft ett break efter senaste skivan som kom 2019. Nu är de tillbaka och singeln "Showtime" är bättre än bandnamnet. Mycket bättre, faktiskt. En cool pop/rock-låt som andas modern brittisk låtskrivartradition. 
 
 
Pearl Jam är knappast ett band som spelas mycket hemma hos mig, det är det band från den så kallade grunge-vågen som jag har minst intresse av. Men nya låten "Dark Matter" är cool, rockig och med bra driv. Eddie Vedder sjunger bra, bandet svänger och det finns en melodi att hänga upp låten på, något som jag ofta saknar i PJ-sammanhang. 
 
 
Annika Norlin är på gång med ny musik, den här gången tillsammans med Jonas Teglund. Första smakprovet heter "Jag Hänger Kvar" och är en fin låt, trots att den ballar ur lite på slutet med ett riktigt mysko parti (visst, jag är för kreativ frihet, men det här är minsann på gränsen). Norlin har fortfarande kvar melodier och hennes röst framför dem fortfarande exemplariskt.