lyssningsknark

bättre än kola

Måndagscovern: Band On The Run

Kategori: Allmänt

För några år sedan släppte BBC skivan "Radio 1 - Established 1967", där nyare band tolkade gamla klassiker. Ett av dessa band var Foo Fighters, som valde att spela in Wings gamla klassiker "Band On The Run". Och det känns verkligen som att The Foo´s satsade allt på att göra en riktigt bra cover, för det är det. Man har plankat gitarrslingorna i introt fint, och början av låten skiljer sig inte alt för mycket från McCartneys original. Men sen kickar låten igång ordentligt, och här i ligger den stora skillnaden mellan originalet och covern. Wings lunkar på i ett klassiskt 70-talssväng medan Foo Fighters rockar till låten ordentligt. Dave Grohl tar i ändå från tårna och gör det som vanligt med framgång. Slutresultatet är en riktigt cool uppdatering och visar på hur "Band On The Run" kan låta i ett mer modernt kontext. Inte nödvändigtvis bättre, men bra på ett annorlunda sätt än originalet. Smakfullt, minst sagt.





KOMMENTARER:

  • ingrid säger:
    2011-08-30 | 18:26:00

    yeah! när får tom waits va med? heart of saturday night och closing time är ju fantastiska album rätt igenom. bara te o plocka!

  • Anonym säger:
    2011-08-30 | 21:02:33
    Bloggadress: http://www.gustavnilsson.com

    Jag vet inte, han är inte inplanerad riktigt, har fortfarande för dålig koll på gubben. Får börja med de där skivorna och lyssna in mig på riktigt. Annars var hans youtube-reklam för kommande skivan ganska rolig :-)

Kommentera inlägget här: